Pizza alá parma, ruccola & fetaost
Ingredienser
25 g färsk jäst
1½ dl ljumt vatten
2 msk olivolja
½ tsk salt
4½ dl vetemjöl
Pålägg
1 dl tomatpuré
Parmaskinka
Ruccolasallad
Fetaost
Riven ost
Smula den färska jästen i en bunke. Lös upp den i ljumt vatten. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda degen rejält, gärna på bordet. Jäs den väl övertäckt i ungefär en timme.
Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen till en tunn botten och täck den med tomatpuré. Strö sedan den rivna osten över bottnen. Lägg sedan på parmaskinkan, så att den täcker hela ytan. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 15-20 minuter.
Ta sedan ut pizzan och lägg på ruccolasalladen och fetaosten. Servera genast.
Kommentarer
Postat av: Anna
Den ser god och nyttig ut!
Trackback