Nachotallrik med guacamole och hemmagjord salsa
Ingredienser
Chunky homemade salsa
100 g krossade tomater, vitlök och örter
1 msk rödvinsvinäger
0.5 msk olivolja
0.5 tsk chili spicemix
1 knippe koriander
1 tsk honung
1 krm salt
Guacamole
2 st avokados
1 dl crème fraiche
2 st vitlöksklyftor
1 st lime, saft
0.5 krm cayennepeppar
1 krm salt
400 g nötfärs
1 påse taco spice mix eller 3 msk egen tacokrydda
1 dl vatten
1 påse tortillachips
1 dl riven ost
Chunky homemade salsa: Lägg de krossade tomaterna i en sil och låt dem rinna av ordentligt. Finhacka chilipepparn och koriandern. Blanda tomater, chili, koriander, olivolja och vinäger i en skål. Smaka av med salt. Tillsätt mer chili spicemix om du önskar starkare smak.
Guacamole: Dela avokodorna och ta ut köttet. Mixa det tillsammans med lime och vitlök till en slät smet med en mixerstav. Rör i crème fraiche, cayennepeppar och salt.
Bryn nötfärsen i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Smaka av med salt.
Fördela tortillachipsen och köttfärsröran på 4 eldfasta tallrikar. Strö över riven ost. Gratinera i 200 grader i 2-3 min. Servera med guacamole, salsa och gräddfil.