Morotskaka



Ingredienser
2-3 medelstora morötter eller 2 dl morotspuré
4 dl vetemjöl
3,5 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk vanlijsocker
1,5 dl raps - eller solrosolja
2 ägg
2 dl kokosflingor
1 dl krossad ananas

Glasyr
200 g cream cheese
2-3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform. Koka morötterna mjuka. Kör sedan till puré i matberedare och låt den svalna. Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Tillsätt kokos, morotspuré och ananas. Rör om ordentligt så allt blandas väl. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Kakan är färdig när den släpper från kanten och en provsticka är torr. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på galler och låt den kallna under formen.

Blanda ihop ingredienserna till glasyren och bred den över kakan.

Kommentarer
Postat av: moster jenny

Den här var god eller hur Bella kram

2009-04-29 @ 21:59:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0