Kladdkaka med Mariannefluff



Ingredienser
4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 ägg
En nypa salt
100 g smält smög
En stor näve mini-marshmallows


Mariannefluff
3 dl vispgrädde
1 påse Mariannekarameller

Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter. Ta ur Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel. När all Marianne är krossad i små bitar, häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt. Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande, lägg sedan på några marshmallows och sedan en klick Mariannefluff.


Kommentarer
Postat av: Atte

Baka mig en, tack :)

2009-04-28 @ 19:31:45
Postat av: moster jenny

Den här ser grymt god ut den måste du göra till mig Bella

2009-04-29 @ 22:01:39
Postat av: gurra o abbe olusson :)

Den här såg godast ut den vill vi att du bakar när vi kommer o hälsa på. Vi längtar efter dig.kram Gurra o Abbe <3 <3 <3

2009-05-01 @ 10:09:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0